En snak med Oleg Tinkov

Helle Kettner Høeberg

Journalist and Ph.D. Candidate in Communication

Copyright @ All Rights Reserved

Vuelta a España

18. etape: Gandía

Oleg Tinkov: “Lars Seier har ikke pengene til at have et cykelhold”

Kronik af Helle Kettner - Spanien - 08.09.2016

 

 

“Who’s that?" Sådan startede min hyggesnak med Oleg Tinkov i målområdet efter 18. etape i Vuelta a España. “That” var dagens danske etapevinder, Magnus Cort. “Is he British?”, fortsatte min nye homie, Oleg (ja, vi er vist på fornavn nu). Jeg frygtede hans reaktion, men valgte alligevel at svare: “No, he’s Danish”. Russerens svar til dette var: “Aaahh, and are you Danish too”. Jeg satte i første gear, bare for en sikkerheds skyld, og svarede så, at det var jeg. Eller at det er jeg. Til min store overraskelse svarede Tinkov, at han engang var halvt dansk. Jeg svarede selvfølgelig prompte, at det var han vist ikke mere (man kan jo lige så godt få det bedste ud af det, når man nu sådan har Oleg på tomandshånd).

Stolt pegede han på det russiske flag på sin polo: “Now I’m 100% Russian!” Så fik vi det på plads, hvis der skulle herske nogen tvivl.

 

Herfra tog samtalen en drejning. Min nye ven (som gerne ville snakke med mig, på trods af at jeg var dansker) begyndte nysgerrigt at spørge ind til Riis’ nye cykelhold. Han ville vide, om det virkelig var et rigtigt cykelhold han havde gang i ham hans gamle kompagnon. Oleg havde tydeligvis ikke meget tilovers for Riis’ nye cykelprojekt. Med rullende øjne og rynket pande sagde han, at det jo ikke engang var Riis’ hold og at han syntes, at det lød som noget underligt noget han havde gang i. Men Riis var ikke den eneste, der stod for skud: “Lars Seier doesn’t have the money to have a cycling team”, sagde han og fortsatte: “30 millions! (med stærk russisk accent), that’s why I’m out of this game. It’s too much money and Seier doesn’t have that kind of money”.

 

Tinkov rystede på hovedet, mens han flere gange gentog: “It’s too much money, it’s too much”. Hvis vi skal tro på Oleg Tinkovs ord i den overophedede sensommervarme i det spanske, så får vi ham nok ikke at se i cykelsport foreløbig, når hans hold Tinkoff lukker og slukker efter denne sæson. Men Oleg Tinkov besidder den fænomenale evne til altid, at kunne overraske; så vi må se om det sker og hvad der sker og hvis det sker.